
Uniform Rule modificaƟon 2024-25 

Reference Rule 4-1 Note 2: Each state associaƟon may, in keeping with applicable laws, authorize excepƟons to 
NFHS playing rules to provide reasonable accommodaƟons to individual parƟcipants with disabiliƟes and/or special 
needs, as well as those individuals with unique and extenuaƟng circumstances. The accommodaƟons should not 
fundamentally alter the sport, heighten risk to the athlete/others or place opponents at a disadvantage.  

ModificaƟon 1: Visible undershirts worn under the uniform top must conform to one of three color opƟons.  

1.) Be one color that is similar to the dominant color of the uniform top.  

2.) Black for dark colored uniform tops 

3) White for light colored uniform tops 

NOTE: All players with the excepƟon of the libero that have visible undershirts must wear the same similar 
color. They may not have one player in a black undershirt and another player wearing a red undershirt. The team 
must decide on one color undershirt. The libero will match their dominate color uniform top or black for dark 
colored uniform top or white for a light colored uniform top. 

ModificaƟon 2: Visible undershorts/Ɵghts that extend below the uniform boƩom must conform to one of three 
color opƟons.  

1.) Be one color that is similar to the dominant color of the uniform boƩom.  

2.) Black for dark colored uniform tops 

3) White for light colored uniform tops 

NOTE: All players including the libero that have visible undershorts/Ɵghts must wear the same similar 
color. They may not have one player wearing black Ɵghts and another one wearing white Ɵghts. The team must 
decide on one color. 

SituaƟon 1: Player A in a red uniform top is wearing a white undershirt, and wearing black shorts with black Ɵghts 
extending below. Ruling: This is legal based on our adopted uniform modificaƟon. The undershirt’s color does not 
need to match the undershort’s color.  

SituaƟon2: Team A teammates are wearing black shorts and Team A libero is wearing red shorts. Ruling: The libero 
will NOT enter the game unƟl they wear a short that is like-colored to players on the court. 

SituaƟon 3: Players are wearing black undershirts and a bench teammate is wearing a white undershirt. Ruling: The 
bench teammate and potenƟal subsƟtuƟon with the white undershirt will not enter the game unƟl they remove 
the white undershirt or match the players on the court with a like-color undershirt. 

SituaƟon 4: Player A is wearing a black arm sleeve and a white leg sleeve. Ruling: There is no current wording in 
the rule code to address colors for sleeves. Sleeves are not considered an undergarment and do not need to be 
ruled upon for color legality. NOTE: A single visible manufacturer’s logo and/or single school name or insignia no 
more than 2 ¼ inches are permiƩed on each visible garment is the only rule that applies to sleeves. 

The schools have been sent the same message. 

If you have any quesƟon on this rule modificaƟon/clarificaƟon, please contact Nici Akey or myself. 

Cordially, 

Bruce Bird - CVOA President 

Nici Akey – CVOA Rules Interpreter 


